Hlavní obsah

Zemřela dcera Walta Disneyho Diane, bylo jí 79 let

Ve Spojených státech v úterý zemřela dcera Walta Disneyho Diane, bylo jí 79 let. V noci na středu o tom informovala agentura AP.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Disneyho dcera Diane a Richard Benefield z Disneyho muzea

Článek

Disneyová Millerová zemřela v kalifornské Napě, podle listu Los Angeles Times po komplikacích, kterými trpěla po pádu. Její úmrtí potvrdila společnost The Walt Disney Co.

Diane Disneyová Millerová byla jediným biologickým potomkem Walta Disneyho. Její mladší sestra Sharon Mae, kterou Disney adoptoval, zemřela v roce 1993. Diane sehrála klíčovou roli v budování Koncertní haly Walta Disneyho v Los Angeles, kterou navrhl Frank Gehry. Právě ona se u městské rady zasadila o to, aby nakonec neotřelá budova podle Gehryho projektu vznikla. Rovněž v San Francisku založila Rodinné muzeum Walta Disneyho, které otevřelo v roce 2009.

Její otec Walt Disney byl filmovým producentem, režisérem, scenáristou i ilustrátorem a zásadně ovlivnil nejen americký, ale i světový zábavní průmysl. Společně se zaměstnanci své společnosti vytvořil řadu světově známých postaviček, v jejich čele je myšák Mickey Mouse. Založil rovněž zábavní park Disneyland.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám