Hlavní obsah

Nová alba: Robbie Williams swingový, Jana Kirschner alternativní, Lucie Bílá vánoční

Právo, Jaroslav Špulák

V dalším listopadovém týdnu zaujmou zřejmě nejvíc hudební posuny umělců známých z jiných stylových proudů. Robbie Williams nahrál své již druhé swingové album, Jana Kirschner natočila nejalternativnější desku své kariéry a Lucie Bílá zase zpívá vánoční standardy.

Článek

Robbie Williams: Swings Both Ways

Foto: Universal Music

Nová alba

Britský zpěvák Robbie Williams, jenž ohlásil svůj koncert v Praze na 26. duben příštího roku, se na novince vrátil k tomu, co mu jde také skvěle. Umí totiž velice citlivě zazpívat a prožít swingové standardy a melodie vůbec. Jeho albová novinka navazuje na podobně laděnou desku Swing When You’re Winning, kterou překvapil svět v roce 2001.

Jana Kirschner: Moruša: Biela

Foto: Slnko Records

Nová alba

Nové album slovenské zpěvačky Jany Kirschner je velice ambiciózní ve své hudební výpovědi. Střetává se na něm slovanský folklór s dalšími prvky world music, jazzem a také jemným popovým nádechem. Na jaře příštího vyjde druhý díl nazvaný Moruša: Čierna.

Lucie Bílá: Bílé Vánoce v Opeře

Foto: Supraphon

Nová alba

Zpěvačka Lucie Bílá koncertovala 13. prosince roku 2011 v pražské Státní opeře. Zazpívala při té příležitosti populární vánoční kompozice a pořídila záznam. Ten vychází jako pozornost k letošním vánočním svátkům. Kolekce obsahuje CD i DVD.

Insani: Zapal dům, poraž strom

Foto: X-production/Redblack

Nová alba

Po úspěšném albu Kult Hyeny se brněnská skupina Insania opět probudila, aby svým již osmým počinem Zapal dům, poraž strom, který právě vydává label X-production/Redblack, zčeřila vody tuzemské scény. Najdete zde pilotní komiksový singl Nejsvětější trojice, který se stal hitem Badzone.

Sunrise Avenue: Unholy Ground

Foto: Universal Music

Nová alba

V Čechách populární finská rocková skupina Sunrise Avenue necelé tři roky po vydání desky Out Of Style přináší své čtvrté studiové album Unholy Ground. Prvním singlem je hitovka Lifesaver. Album U vychází i v deluxe edice, která je obohacena o bonusový disk s živým koncertem.

Elis: Shubidu

Foto: Petarda Production

Nová alba

Debutové album mladé ostravské zpěvačky přináší jedenáct jejích vlastních písniček, v nichž se stylově nedrží stále v jedné linii, ale volně poletuje po celém hudebním světě. Jedna skladba je s českým textem, zbytek tvoří slova v jazyce anglickém. Na desce je i singl Shubidu.

AFI: Burials

Foto: Universal Music

Nová alba

Americká skupina AFI vydává své v pořadí již deváté studiové album. Z oblasti jiskřivého emo rocku se posunula k mírnějším břehům rockové hudby. Na desce je řada dobrých melodických nápadů, neztratila se ani tvrdost.

Emeli Sandé: Our Version of Events (Deluxe Edition)

Foto: Universal Music

Nová alba

Debutové album rodačky z britského Sunderlandu Emeli Sandé vyšlo už v loňském roce a zaznamenalo pozoruhodný úspěch. Sandé se totiž stala další umělkyní, která říká, že soul a r’n’b už dovedou ostrovní zpěváci zazpívat leckdy lépe než jejich američtí kolegové. Deluxe Edition debutového alba přináší několik bonusových snímků.

The Avett Bothers: Magpie and the Dandelion

Foto: Universal Music

Nová alba

Kritikou oslavovaní američtí folkrockoví bratři Avett Brothers vydávají své v pořadí osmé studiové album. Spolupracovali na něm s osvědčeným producentem Rickem Rubinem, který mimo jiné stojí za mimořádně povedenou sérií posledních desek Johnnyho Cashe.

Různí: The Hunger Games: Catching Fire

Foto: Universal Music

Nová alba

Soundtrack k novému americkému akčnímu filmu The Hunger Games přináší nahrávky velkých poprockových i alternativních hvězd. Jsou na něm písničky od Coldplay, Of Monsters And Men, The National, Christiny Aguilery, Ellie Gouldingové nebo Imagine Dragons.

Apocalyptica: Wagner Reloaded

Foto: Mystic

Nová alba

Finská Apocalyptica opět ukazuje, že má smysl pro barevnost a různorodost. U příležitosti dvoustého výročí narození hudebního skladatele Richarda Wagnera odehrála v německém Lipsku show, kterou zachytila na záznam a nyní ji posílá do světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám