Hlavní obsah

Návrat Majora Zemana? To není jisté, řekl scenárista Klíma

Novinky, Stanislav Dvořák

Produkce, která stála za filmem Babovřesky, chystá seriál s Vladimírem Brabcem, někdejším představitelem kovaného soudruha Zemana. Nová detektivka ale s původním seriálem nemusí mít nic společného. Ani název, řekl Novinkám scenárista Josef Klíma.

Foto: Reuters

Major Zeman

Článek

„Jistá produkce se mnou jedná ohledně detektivky, kde by vystupoval starý policista, kterého by hrál Vladimír Brabec. To spojení každému evokuje Zemana,“ řekl s úsměvem Josef Klíma.

V žádném případě ale nyní nelze říct, že jde o pokračování Majora Zemana. Podle Klímy není jistý ani název, ani děj a jestli produkce jedná s dědici práv k seriálu Major Zeman, není to jeho věc. Není jisté, že postava policisty bude mít komunistickou minulost.

„Nevím, předpokládám, že budu mít jako scenárista volnou ruku. Ještě nemám ani smlouvu,“ upřesnil Klíma.

Naopak jistý je návrat vekslácké legendy Bony a klid. Režisér Vít Olmer začal v září v Praze podle vlastního scénáře natáčet pokračování. Příběh o mužích, kteří za socialismu kšeftovali s takzvanými bony umožňujícími koupit normální západní zboží, jež ale bylo vzhledem k nefungujícímu socialistickému hospodářství luxusem, se stal na konci osmdesátých let velkým hitem.

Reklama

Výběr článků

Načítám