Hlavní obsah

Nová DVD: Hořící keř 1.-3. část 2DVD, Liberace!, Stážisti, Útok na Bílý dům a další

Právo, Věra Míšková

Třídílné drama Hořící keř, které pro HBO natočila renomovaná polská režisérka Agnieszka Hollandová, vychází ze skutečných událostí, které se udály v souvislosti se sebeupálením Jana Palacha v roce 1969. Michael Douglas a Matt Damon excelují ve filmu o slavném virtuosovi i baviči Liberace! Stážisti je americká komedie, která si bere na mušku přetechnizovaný svět. Jeff Bridges a Ryan Reynolds se představují v rolích dvou policajtů pracujících pro URNA neboli Útvar rozhodně neživých agentů. Nejen americký prezident je v ohrožení ve filmu Útok na Bílý dům.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 47. týden

Článek

Hořící keř 1.-3. část 2DVD

Nová DVD

Advokátka Dagmar Burešová zastupuje rodinu Palachových v procesu proti komunistickému poslanci, který znevážil Palachovu oběť. V třídílném dramatu ožívají skutečné historické události a současně základní lidské hodnoty jako pravda, čest, spravedlnost a odvaha

Hořící keř, ČR 2013, drama, 264 min., režie: Agnieszka Hollandová, hrají: Tatiana Pauhofová, Jaroslava Pokorná, Petr Stach, Ivan Trojan, Martin Huba, Vojtěch Kotek, Jan Budař, Taťjana Medvecká, Igor Bareš, Stanislav Zindulka a další.

Liberace!

Nová DVD

Liberace byl klavírní virtuos, fenomenální bavič a výstřední televizní hvězda. Jeho jméno bylo synonymem extravagance, kýče a výstředního stylu. Okázalým způsobem života žil nejen na jevišti, ale i mimo něj. V létě roku 1977 vstoupil do jeho života mladý Scott Thorson a i navzdory velkému věkovému rozdílu se mezi nimi zrodil tajný milenecký vztah, který trval pět let.

Liberace!, USA 2013, drama, 118 min., režie: Steven Soderbergh, Hrají: Michael Douglas, Matt Damon, Rob Lowe, Dan Aykroyd, Scott Bakula a další.

Stážisti

Nová DVD

Ve snaze znovu nastartovat své uvadající kariéry se prodejci ze staré školy Billy a Nick pokusí získat stáž ve společnosti Google. Jejich boj ale nebude snadný: stojí proti tlupě technicky nadaných studentů, kteří jsou o polovinu mladší a nejméně dvakrát tak chytří.

Stážisti, USA 2013, komedie, 115 min., režie: Shawn Levy, hrají: Owen Wilson, Vince Vaughn, Rose Byrneová, Will Ferrell, John Goodman a další.

R.I.P.D. - URNA: Útvar rozhodně neživých agentů

Nová DVD

URNA  je největší policejní složka tvořená dušemi nejlepších strážců zákona. Jejich práce je chránit živé před zrůdnými duchy, kteří na sebe vzali podobu obyčejných lidí. Sarkastický šerif Roy Pulsifer patří mezi veterány URNA, jeho nový parťák Nick byl zabit na začátku své kariéry. Nesourodá dvojice odhalí plán, který může zničit život na Zemi a musí spojit své síly a porazit zuřivé duše, které se vzpírají spravedlnosti.

R.I.P.D. - URNA: Útvar rozhodně neživých agentů, USA 2013, akční krimikomedie, 92 min., režie: Robert Schwentke, hrají: Ryan Reynolds, Jeff Bridges, Kevin Bacon, Robert Knepper, Mary-Louise Parkerová a další.

Útok na Bílý dům

Nová DVD

Washingtonský policista John Cale právě neuspěl ve snaze získat práci u ochranky amerického prezidenta. Aby nezklamal svou malou dcerku špatnou zprávou, vezme ji na exkurzi do Bílého domu. Během prohlídky je ale budova přepadena po zuby ozbrojenou polovojenskou skupinou.

Útok na bílý dům, USA 2013, akční thriller, režie: Roland Emmerich, hrají: Channing Tatum, Maggie Gyllenhaalová, Jamie Foxx, James Woods, Richard Jenkins a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám