Hlavní obsah

Led Zeppelin budou vydávat reedice svých alb

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Led Zeppelin, která se naposledy na pódiu sešla v roce 2007 na londýnské koncertní vzpomínce na zesnulého vydavatele svých desek Ahmeta Erteguna, chystá k vydání reedice všech svých alb.

Foto: Supraphon

Led Zeppelin hráli naposledy živě v roce 2007.

Článek

Kytarista Jimmy Page prozradil, že všechny původní analogové nahrávky byly studiově remasterovány a všechna alba budou obohacena o bonusové nahrávky, například o dosud nevydané verze některých písní či nějaké demosnímky.

„Všechny studiové práce jsem měl pod kontrolou. V našich archivech jsme kolikrát našli verze nahrávek, které se od těch původních výrazně lišily,“ vysvětlil Page. „Například skladba Since I’ve Been Loving You. Existuje úžasná verze, kterou jsme objevili a kterou vydáme.“

Nová remasterovaná edice alb Led Zeppelin by měla obsahovat vše od debutového alba Led Zeppelin I (1968) až po poslední desku Coda, která vyšla v roce 1982, tedy dva roky po smrti bubeníka Johna Bonhama a rozpuštění kapely.

„Náš katalog nahrávek byl naposledy remasterován před dvaceti lety,“ vysvětlil Page svůj krok magazínu Rolling Stone. „Myslím si, že nový remastering dal písničkám ještě lepší zvuk.“

Zatím nebylo oznámeno, kdy alba Led Zeppelin začnou vycházet. První se ale na trhu objeví příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám