Hlavní obsah

Iva Bittová představí svůj nový mezinárodní projekt Eviyan

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Divadle Hybernia vystoupí 11. prosince v 19:30 zpěvačka a houslistka Iva Bittová. Představí projekt Eviyan, který připravila s americkými kolegy.

Foto: Stanislav Merhout

Projekt Eviyan

Článek

Trio světových umělců - Iva Bittová, kytarista Gyan Riley (USA) a klarinetista Evan Ziporyn (USA) - přijíždí do České republiky představit svůj nový hudební projekt Eviyan. Všichni tři patří mezi nejzajímavější jména na rušné newyorské scéně soudobé hudby. Každý z nich má osobitý výraz a originální zvuk, který se vzpouzí zařazení, uvedla za pořadatele Ivana Barková.

Iva Bittová patří v ČR k nejoriginálnějším hudebním stálicím, experimentuje s rockem, jazzem, world music i s Mozartem. Získala už několik ocenění České hudební akademie v kategorii Zpěvačka roku a je uznávána jak u nás, tak v zahraničí. Věnuje se také herectví (filmy Tajnosti, Želary, Balada pro banditu).

Trojice založila projekt Eviyan loni. Všichni tři v něm fungují jako skladatelé i interpreti a rádi spolu improvizují. “Každý vnášíme do hudby svůj vlastní hudební nápad a vzniká velmi zajímavá chemie. Mám z toho velkou radost,” podotkla Bittová.

Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketportal a Ticketpro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám