Hlavní obsah

RECENZE: Jana a tajemná Moruša

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Jana Kirschner si prošla od devadesátých let dlouhou muzikantskou cestu. Několikrát změnila spolupracovníky i zemi a dnes dospěla do fáze, kdy vydává, paradoxně ve spolupráci s cizinci, pravděpodobně své nejslovenštější album Moruša biela.

Foto: Bet Orten/2media

Jana Kirschner

Článek

Moruša biela završuje definitivní odklon slovenské zpěvačky od středoproudu. O prvoplánové hity nejde ani v nejmenším, po nádherné desce Krajina rovina, na které už spolupracovala s britským producentem Eddiem Stevensem, se pustila na ještě experimentálnější půdu.

Deska má být prvním dílem dvojalba (Moruša biela a Moruša čierna). Jana Kirschner ji nahrála s osmnácti muzikanty z ČR, SR a Velké Británie. V nepředvídatelné směsi popu, jazzu a slovenského folklóru se setkáte s cimbálem, houslemi, akordeonem, violoncellem i klarinetem. Tentokrát kapela posluchači skutečně nic neulehčuje - zvraty v tempu i stylu jsou časté a texty obestírá tajemná básnická neproniknutelnost.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám