Hlavní obsah

Nové knihy: Uhde, Mosseová, Žáček, Gerhardsenová i Kirkman

Právo, František Cinger

Nabídku novinek tohoto týdne zahajujeme vzpomínkovou knihou Milana Uhdeho. Britka Kate Mosseová zavede do nacisty okupované Francie. Následuje řada detektivek, kterou zahajuje Jan Žáček, a pokračují v ní švédská hvězda Carin Gerhardsenová a Iveta Svobodová. Mezi nepřátele pozemšťanů zavádí americký prozaik Rick Yancey. Jiří Jilík se vydal mezi bohyně Bílých Karpat. Kolektiv herců nabídl maličko praštěné pohádky. A nádavkem tři komiksy, první věnovaný bestselleru Stiega Larssona, druhý Batmanovi a třetí hororu Roberta Kirkmana.

Článek

Milan Uhde:

Rozpomínky. Co na sebe vím

Nové knihy

Obsáhlé paměti dramatika, prozaika, básníka a politika Milana Uhdeho jsou cenným svědectvím o české a moravské kultuře a společnosti druhé poloviny 20. století. Jsou spojeny s Brnem, autorovým městem, i s jeho literárním a divadelním životem.

Host, Torst, 648 stran, 498 Kč

Kate Mosseová:

Citadela

Nové knihy

Carcasonne, rok 1942. Energická dívka Sandrine zjistí, že ji události vtáhly do odboje proti německé okupaci. A stane se součástí odbojové organizace složené z obyčejných žen odhodlaných nasadit všechno a dovést do konce děsivý boj stínové války zuřící všude kolem.

BB art, přeložil Richard Podaný, 560 stran, 449 Kč

Jan Žáček:

Zběsilá bezmoc

Nové knihy

Mladá dívka je surově napadena, znásilněna a zavražděna. Její otec, univerzitní profesor, marně čeká na spravedlnost. Útočníci jsou propuštěni na svobodu. Sám tedy bere do rukou zbraň a vykoná jediný trest, který považuje za spravedlivý - trest smrti. Poté musí zmizet.

Fragment, 256 stran, 329 Kč

Carin Gerhardsenová:

Máma, táta, děti / Hammarbyjská série 2

Nové knihy

Hvězda severské krimi Carin Gerhardsenová přináší mrazivý pohled do duše člověka. Autorka šestidílné Hammarbyjské série, ve které bestiální vraždy řeší komisař Conny Sjöberg z policejní stanice ve stockholmské čtvrti Hammarby, si podmaňuje čtenáře po celém světě.

Vyšehrad, přeložila Jana Chmura Svatošová, 284 stran, 288 Kč, e-kniha 199 Kč

Iveta Svobodová:

Stíny minulosti

Nové knihy

Policista Luboš Neumann musel odejít do důchodu, zdraví tomu tak chtělo. Pořídil si vysněnou vilu u jezera a spustil práce na otevření penzionu a hospody. Jenže podivná úmrtí chlapců i minulost vily vrhají temné stíny až do dnešních dnů.

JaS, 184 stran, 219 Kč

Rick Yancey:

Pátá vlna

Nové knihy

Po opuštěné dálnici prchá Cassie před Jinými, před bytostmi, které jako lidé pouze vypadají. Potulují se krajinou a zabíjejí na potkání; rozprášili poslední přeživší pozemšťany. Cassie se pak setká s okouzlujícím a tajemným Evanem Walkerem, jenž je možná jedinou nadějí...

Baronet, přeložila Renata Heitelová, 448 stran, 299 Kč, e-kniha 189 Kč

Ilona Fryčová:

Varování

Nové knihy

Všude kolem nás se dějí i nepěkné věci, bohužel, jejich obětmi se stávají také děti. Ale občas „cosi“ dítě varuje, zachrání ho před něčím zlým. Snad dobří duchové?! Sedm příběhů, ve kterých malí hrdinové stojí před tíživými životními situacemi a plní nesnadné úlohy.

JaS, 176 stran, 248 Kč

Jiří Jilík:

Žítkovské čarování

Nové knihy

Vydejte se po stopách lidové magie v Bílých Karpatech, nahlédněte do života žítkovských bohyň, které uměly pomáhat a poskytovat rady tam, kde člověk nevěděl, jak dál. Seznamte se s dnes již zaniklým fenoménem, jehož kořeny sahají do pradávné minulosti.

CPress, 258 stran, 199 Kč

Kolektiv:

Prdlé pohádky

Nové knihy

Jeden scénograf a devět komediálních herců, které znáte z pořadu Na stojáka, vyměnili mikrofony za počítačové klávesnice a na světě jsou nové pohádky. Je v nich Princezna, která ukradla zuby, Jednohlavý drak a jeho tři konce, Tři sestry, Medvědi i Princezna s vysavačem.

Hodná holka, 127 stran, 399 Kč

Denise Mina, Leonardo Manco, Andrea Mutti:

Muži, kteří nenávidí ženy II

Nové knihy

Druhý díl komiksové podoby bestselleru. Aby zostuzený novinář Mikael Blomkvist očistil své jméno, nechá se najmout na vyřešení třicet let starého případu zmizelé dívky. Pátrání končí ve slepých uličkách, dokud se k němu nepřipojí hackerka Lisbeth Salanderová.

Host, přeložil Luděk Janda, 160 stran, 349 Kč

Scott Snyder:

Batman: Soví město

Nové knihy

Nad temnými ulicemi šustil Batmanův plášť a na nebi plálo logo. Bylo jasné, kdo je v Gothamu pánem. Jenže se objevily sovy. Tajné společenství, které ze zákulisí ovlivňuje osud města už několik století a svou vůli prosazuje s pomocí geneticky upravených superzabijáků.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 208 stran, 499 Kč

Robert Kirkman:

Živí mrtví 9: Smutek nás pozůstalých

Nové knihy

Nikdo není v bezpečí. Ztráty byly šokující a smrt si nevybírala - kosila všechny, kdo jí přišli pod ruku. Rickovi a Carlovi nezbývá než se sebrat, pokračovat a nenechat se zlomit chmurnou vyhlídkou, že své zesnulé přátele a příbuzné mohou kdykoliv následovat.

Crew, přeložil Martin Antonín, 136 stran, 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám