Hlavní obsah

Akcent přiblíží dokumentární divadlo

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neobvyklá představení nabídne od středy až do 18 listopadu čtvrtý ročník mezinárodního festivalu Akcent. Dobu převratu v Chile i kulturní revoluci v Číně přiblíží převážně multimediální dokumentárně laděná představení, kde se na scéně objevují pamětníci přelomových historických událostí.

Foto: Akcent

Záběr z představení Vzpomínky 2: Hladomor

Článek

Festival zahájí čínský soubor Living Dance Studio, který přiblíží moderní čínské dějiny. Ve středu v multimediálním představení Naslouchání příběhům mé třetí babičky režisérka a choreografka Wen Hui a filmový režisér Wu Wenguang na základě autentických vzpomínek provází diváky životem čínské vesničanky, který zažila otřesy za kulturní revoluce i další zlomové momenty. O den později soubor připomene v tanečně-dokumentární inscenaci Vzpomínky 2: Hladomor tragické dopady Mao Ce-tungova industrializačního plánu velkého skoku.

Foto: Akcent

Záběr z představení Šuplíky

Obtížné sjednocení Německa zase přiblíží v pátek Šuplíky berlínského souboru She She Pop, kde se šest žen, tři z Východu a tři ze Západu, probírá vzpomínkami na život v rozdělené zemi.

Festival v pondělí představení Rok, kdy jsem se narodil argentinské režisérky, scénáristky, a hudebnice Loly Arias. Jedenáct mladých lidí se v něm pokouší zrekonstruovat životy rodičů po Pinochetově převratu.

Foto: Akcent

Záběr z představení Rok, kdy jsem se narodil

Většina představení se uskuteční v Divadle Archa. Program naleznete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám