Hlavní obsah

RECENZE: Kelly Clarksonová se zabalila do červené a dala pod stromeček

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wrapped in Red (Zabaleno v červené) je první vánoční album americké zpěvačky Kelly Clarksonové. Časem se k tomuto tahu uchýlí snad každý popový zpěvák, taková už jsou pravidla hudebního průmyslu.

Foto: Sony Music

Kelly Clarksonová

Článek

Kelly kombinuje obvyklou vánoční popovou klasiku s několika novými věcmi a vzala to hodně zeširoka - zabrouzdá do současného popu i do jazzu, soulu. Je to vlastně osvěžující postup, protože se vyhnula tradiční monotónní pop-rockové nudě, do níž často zabředávala. Coververzi Run Run Rudoplh lze označit za vtipnou a zábavnou - jako by vánoční Lynyrd Skynyrd. A také ukazuje, že Kelly pořádný rokenrol zpívat umí, bohužel to většinou nedělá.

Hezky pracuje se svým hlasem i v coververzích notoricky známých věcí jako Have Yourself a Merry Little Christmas nebo Please Come Home for Christmas (Bells Will Be Ringing). Jenže ať do toho nacpe soulu kolik chce, slyšeli jsme je už tisíckrát a ještě tisíckrát uslyšíme. Podobně působí jazzová Baby Its Cold Outside (featuring Ronnie Dunn) - vkusně  udělaná, hezky zazpívaná, ale známe ji mimo jiné od Raye Charlese. S tím se těžko soutěží.

Celkové hodnocení: 65%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám