Hlavní obsah

Film o Miladě Horákové hledá sponzory. Role má pro Issovou i Rodena

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Producent David Mrnka chce natočit velkorozpočtový film Milada s mezinárodními ambicemi. Bude v angličtině, část herců mají být cizinci a rozhodně nepůjde o levný projekt. I proto se snaží část peněz získat veřejnou internetovou sbírkou.

Foto: 2media

Klára Issová

Článek

„Její příběh inspiroval mnoho lidí k pokračování v boji proti komunismu. V dnešní době společenské a politické apatie je důležitější než kdy dřív natočit o Miladě film a připomenout tak nejen nám, ale všem budoucím generacím její zápas,“ uvedl producent.

Celovečerní hraný film o životě doktorky Milady Horákové má za cíl více představit tuto úžasnou ženu světu. Co se týče samotného natáčení, bude to jeden z finančně nejnáročnější českých filmů, které byly v České republice realizovány. Tato náročnost je výsledkem mnoha faktorů. Jeden z nejdůležitějších je, že tento film bude produkčně (kostýmy, natáčecí lokality, herecké obsazení apod.) velmi obtížný a bude točený v angličtině.

Foto: ČTK

Milada Horáková před soudem v roce 1950

Ve filmu si vedle Kláry Issové či Karla Rodena mají zahrát i herci např. z USA, Austrálie a Velké Británie. V zájmu autentičnosti bude celý film točený v Česku. Lokace budou zahrnovat třeba Prahu a okolí Hradce Králové. Na film lze přispět prostřednictvím veřejné sbírky, která je otevřena do 28. listopadu na www.hithit.com. Každý může věnovat částku podle svých možností a vybrat si některý z nabízených atraktivních benefitů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám