Hlavní obsah

Pěvkyně Bartoliová v Rudolfinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už potřetí se vrátí do Prahy slavná italská pěvkyně Cecilia Bartoliová, tentokrát s novým programem složeným z Mozarta a vídeňských klasiků. Ve Dvořákově síni Rudolfina ji v úterý doprovodí Basilejský komorní orchestr pod vedením dirigenta Muhaie Tanga.

Článek

O koncert je od začátku prodeje velký zájem, ačkoli ceny lístků dosahují až pěti tisíc korun. Zcela vyprodané jsou podle prodejních portálů nejlevnější místa na emporu a k stání.

Sedmačtyřicetiletá koloraturní mezzosopranistka září na světové hudební scéně již více než 25 let. Posluchače uchvacuje vášnivým zpěvem i přirozeností a strhující technikou. Slavná operní diva patří k nejprodávanějším klasickým umělcům a spolupracovala s nejvýznamnějšími dirigenty a orchestry.

Bartoliová uchvátila Prahu už dvakrát v roce 2011. V červnu představila árie z oper Antonia Vivaldiho, v říjnu pak s mimořádným úspěchem zazpívala netradiční program barokní hudby, který pocházel z jejího úspěšného alba Sacrificium, oceněného cenou Grammy. Oba koncerty skončily několikaminutovými ovacemi vestoje.

Reklama

Výběr článků

Načítám