Hlavní obsah

Rentgenové snímky Marilyn Monroe vydraženy za 25 600 dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rentgenové snímky Marilyn Monroe a její lékařské diagnózy z roku 1962 byly v Los Angeles vydraženy za 25 600 dolarů (cca 512 000 korun). O kupci podle agentury DPA není nic známo. Za tisícové sumy se prodaly také oblečení a fotografie herečky a dalších slavných osobností.

Foto: Profimedia.cz

Rentgenové snímky Marilyn

Článek

Aukční dům Julien’s Auctions očekával, že memorabilie z pozůstalosti po herecké sexbombě vynesou až 30 000 dolarů. Zdravotní záznamy, které pořídil plastický chirurg Michael Gurdin, potvrzují spekulace, že Monroe se nechala vylepšit s pomocí chirurgova skalpelu. Voperovali jí implantát z hovězí chrupavky.

Všechny z nejslavnějších filmů Marilyn Monroe, jako jsou Jak si vzít milionáře (1953), Slaměný vdovec (1955) a Někdo to rád horké (1959), vznikly až po tomto chirurgickém vylepšení. Herečka přitom byla zosobněním hollywoodské slávy a stala se vzorem krásy v 50. letech minulého století.

Gurdinovy záznamy ukazují, že ho Monroe navštívila v roce 1958 a stěžovala si, že se implantát rozpustil. Rentgenové snímky jsou z června 1962 - dva měsíce před smrtí Marilyn Monroe na předávkování barbituráty. Více než 62 000 dolarů vynesla dražba stříbrné trofeje časopisu Redbook. Ocenění Marilyn dostala v roce 1952.

Více než 21 000 dolarů zaplatil jistý fanoušek hvězdy stříbrného plátna za její noční košili. V aukci změnily majitele i další pozoruhodné předměty, které patřívaly slavným osobnostem. Černé sametové šaty, které v roce 1991 nosila princezna Diana, přišly štědrého kupce na 75 000 dolarů. Zlatý řetízek a náušnice Elizabeth Taylorové byly vydraženy za více než 30 000 dolarů a kufřík Grety Garbo za 12 800 dolarů. Výtěžek dražby, která se konala v dražební síni Julien’s Auctions v Beverly Hills, půjde na pomoc americkým vojenským veteránům.

Reklama

Výběr článků

Načítám