Hlavní obsah

Tipy Michala Viewegha

Právo, jaš, kč, avr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární spisovatel Michal Viewegh uvádí, co ho zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou výstava obrazů Jana Kanyzy a nové album hudební skupiny Forma.

Článek

Čtu: Zaddie Smith - Sběratel autogramů. Čtivá, chytrá věc.

Poslouchám: Rád poslouchám (tak jako tisíce jiných) například poslední desky Zuzany Navarové, Radůzy a Jarka Nohavici.

Viděl jsem: Film Ztraceno v překladu a chvílemi jsem měl pocit, že je to o mně. Také jsem byl na Naganu v Národním. Není důležité, jestli to byla "pravá" opera, ale že to bylo "živé", nápadité divadlo.

Internet: Seznam.cz. Moc nesurfuji.                

Jan Kanyza: Obrazy

Jan Kanyza, divadelní a filmový herec, se desetiletí zabývá výtvarným uměním. Nepatří do kategorie "malující herec", ale věnuje se tomuto oboru profesionálně. Sám říká: "Dívám se raději na svět dvěma okny, než jenom jedním." Jako malíř je spoluzakladatelem výtvarné skupiny Tolerance, která pravidelně vystavuje doma i v zahraničí. Na Chodovské tvrzi představuje průřez dílem za poslední čtyři roky. Většinou převládají meditativně pojaté kompozice vytvořené s velkým smyslem pro barevné harmonie.               

Velká galerie Chodovské tvrze, Praha 4, 5. 5. - 30. 5

Forma: Forma

Skupina Forma z jihoslovenského Lučence si vzala příklad od numetalových kapel, čili moderního pojetí na americké scéně. Její styl je třeba si zažít, pořád z něho totiž vylézá tendence sklouznout k dobře známé formuli slovenského poprocku (repertoár Teamu nebo No Name). Žánrově přijatelné jsou texty: Forma zpívá o nudě na malém městě, věcech kolem sebe i o mezilidských vztazích. Z písní vyvěrá jasný názor, tahle kapela patří do Lučence a nebude se zlobit, když o jejich pocitech bude vědět svět.              

EMI, 44:43

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám