Hlavní obsah

Další Hvězdné války půjdou do kin v prosinci 2015

Sedmý díl filmové sci-fi ságy Hvězdné války půjde do kin 18. prosince 2015. Oznámilo to v noci na pátek filmové studio Disney, které loni koupilo za čtyři miliardy dolarů (přes 80 miliard korun) produkční společnost Lucasfilm tvůrce Hvězdných válek George Lucase. Současně přislíbilo, že natočí nejméně další tři díly Hvězdných válek.

Článek

Uvedení nového filmu před Vánocemi 2015 je odklonem od dosavadní tradice, když dosavadní filmy série přicházely do kin vždy v létě.

Režisér J.J. Abrams začne natáčet film prozatím nazvaný Star Wars: Episode VII (Hvězdné války: Epizoda VII) příští rok na jaře v britských studiích Pinewood. Abrams je známý především filmy z jiné sci-fi série Star Trek. Už se dělaly konkurz na teenagery.[celá zpráva].

Zatím nebylo oznámeno, kdo bude ve filmu hrát. Ale produkce již jednala o možnosti, že by se v něm objevili představitelé hlavních rolí z původní série Mark Hamill, Carrie Fisherová a Harrison Ford.

Scénář s Abramsem píše Lawrence Kasdan, který se podílel již na druhém a třetím snímku o Hvězdných válkách. Z projektu již odstoupil jiný scénárista, držitel Oscara Michael Ardnt.

Od uvedení prvního filmu v roce 1977 utržilo šest snímků o Hvězdných válkách na celém světě přes 4,4 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám