Hlavní obsah

Chcete hrát ve Hvězdných válkách? Konkurz začíná v Británii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvykle velké konkurzy na role v dalším pokračování Star Wars (Hvězdné války) se připravují na několika místech včetně Londýna, Dublinu, Bristolu a Glasgow, uvedla BBC.

Článek

Casting začíná už tento týden a jde o dvě role do filmu Star Wars: Episode VII. Jedna z nich má být „mazaná a silná” holka, teenager nad 16 let. Druhá role je popsána jako chytrý schopný kluk, věkově něco mezi teenagerem a dvacátníkem. Nabídka se poprvé objevila na twitterovém účtu @UKopencall.

Společnost Lucasfilm, která stojí za Hvězdnými válkami, koupil v roce 2012 Disney, což vyvolalo na internetu mezi filmovými fanoušky mnoho ironických komentářů.

Lucasfilm oficiálně casting nekomentuje, ale podle BBC se jen snaží skrývat, že jde o Star Wars: Episode VII. Popis postav podle BBC odpovídá popisu, který už pronikl na internet dříve.

Z ulice hvězdou 

I když není úplně obvyklé, že by velkorozpočtový hollywoodský film hledal herce tímto způsobem, role ve Hvězdných válkách občas dostávali neznámí nebo začínající herci. Třeba Mark Hamill získal roli Luka Skywalkera. Rozsáhlé castingy se dělaly také kvůli Harrymu Potterovi, v té době byli hlavní představitelé filmu ještě dětmi.

Režisér J. J. Abrams, který se podílí i na scénáři, se prý castingů ze začátku nebude osobně účastnit. Snímek Star Wars: Episode VII se má začít točit v Pinewood Studios na jaře 2014 a v kinech bude v roce 2015.

Reklama

Výběr článků

Načítám