Hlavní obsah

Angela Gheorghiu nadchla

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu se v zaplněné Smetanově síni pražského Obecního domu samostatně představila jedna z největších operních hvězd současnosti – rumunská sopranistka Angela Gheorghiu.

Foto: ČTK

Rumunská sopranistka Angela Gheorghiu

Článek

Před lety se v Praze mihla jako host koncertu tenoristy Plácida Dominga, tentokrát přijela v doprovodu zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů s rumunským dirigentem Tiberu Soarem.

Sympatická černovlasá kráska na evropském turné zpívá árie z francouzských a italských oper 19. století, ve kterých jinak exceluje na světových jevištích včetně Metropolitní opery. V lyrických rolích z oper autorů Verdiho, Gounoda, Donizettiho uchvátila svým zvonivým hlasem jistým ve všech polohách i výrazovou bohatostí.

Pražskému publiku předložila i Dvořákovu Rusalku a přes nevýraznou češtinu zaujala. Hlavními čísly programu byly árie hrdinek Mimi, Julie či Violetty.

Obrovským překvapením byl host koncertu, mladý brazilský tenorista Atalla Ayan. Jeho znělý hlas Gheorghiu v několika duetech doprovodil.

Nadšenému publiku společně připravili šest přídavků včetně závěrečné Granady.

Reklama

Výběr článků

Načítám