Hlavní obsah

RECENZE: Kdo znásilní Hermionu a porazí Satana? To ví jen Seth Rogen

Novinky, Stanislav Dvořák

Komedií, které si dělají legraci z hollywoodských celebrit a hloupých filmů, není nikdy dost. Herec, scenárista a režisér Seth Rogen zašel ve svém snímku Apokalypsa v Hollywoodu zatím nejdál a leckomu asi nadzvedne mandle. Toto skutečně není mainstreamová komedie.

Foto: Falcon

Apokalypsa v Hollywoodu

Článek

Seth Rogen se pustil společně s Evanem Goldbergem do příběhu, který s boratovskou nemilosrdností využil k úchylnému humoru vše od Hermiony z Harryho Pottera po křesťanství.

Skupinka herců hraje sama sebe. Na mejdanu u hvězdného Jamese Franca (Spider-Man, 127 hodin) se sejdou Jonah Hill, Seth Rogen, Michael Cera, Paul Rudd, Emma Watsonová nebo Rihanna a dobře se baví, jenže náhle jim večírek překazí menší problém - přichází soudný den, dobré duše letí do nebe a špatné padají do jámy uprostřed Hollywoodu.

Emma a Rihanna zmizí a zbývá jen pár zbabělých herců, kteří se bojí démonů a zabarikádují se v rezidenci Jamese Franca ozbrojeni pouze pistolí se slepými náboji a jednou baseballovou pálkou. K jídlu mají Milky Way a lupínky a nezdá se, že by je někdo přijel vysvobodit.

Foto: Falcon

Emma Watsonová se sekerou

Již z úvodu je jasné, že film je ještě více crazy než Rogenovy starší hity jako Zbouchnutá, Superbad a Zack a Miri točí porno. Scénář patří nepochybně k největším šílenostem, jaké kdy v Hollywoodu prošly schválením, ale nedá se mu upřít, že je legrační, a to dost.

Narážky na horory a béčkovou sci-fi se střídají s hádkami herců, jejichž malichernost a zbabělost vyplouvá v krizové situaci stále více na povrch. K perlám filmu náleží scéna, kde uvažují o tom, kdo z nich asi znásilní Hermionu (Emma Watsonová), která je za zdí slyší. Vzápětí vtrhne sotva padesátikilová herečka do místnosti a všechny zastraší sekerou. Sice to místy připomíná víc improvizaci pár kámošů než film v tradičním smyslu slova, ale hlavně že je legrace.

Celkové hodnocení: 75%

Reklama

Výběr článků

Načítám