Hlavní obsah

The Who absolvují své poslední turné. Chtějí i do Prahy?

Právo, Jaroslav Špulák

Britská skupina The Who oznámila, že v roce 2015 přestane vyjíždět na velká turné. Bude to poté, co skončí její plánovaná dvouletá světová koncertní šňůra.

Foto: Archiv Decca

The Who byli nejslavnější v šedesátých letech.

Článek

Kytarista skupiny Pete Townshend prozradil, že v následujících dvou letech budou The Who koncertovat po celém světě, a to u příležitosti padesáti let existence. Oslaví je v příštím roce.

„Padesát let, to je důvod k tomu, abychom vystupovali po celém světě. Bude to ale naposledy, poslední turné,“ řekl Townshend.

Dal také najevo, že stále existuje šance, že by se jeho kapela přijela představit i do České republiky. „Je ještě mnoho míst, kde jsme nikdy nehráli, anebo jsme tam byli pouze jednou. Bylo by například skvělé připravit pár koncertů ve východní Evropě a jinde, kde ještě naše staré pecky neslyšeli,“ řekl.

The Who vznikli v Londýně v roce 1964. Prosluli svými divokými koncerty, při kterých na pódiích často ničili nástroje. Stylově se pohybovali mezi hard rockem, power popem, art rockem a punkem. Z původní sestavu už jsou naživu jen dva členové, kromě Townshenda ještě zpěvák Roger Daltrey.

Reklama

Výběr článků

Načítám