Hlavní obsah

Do Prahy míří rapper Mos Def

Novinky, Stanislav Dvořák

Už 24. října přijede do pražského Lucerna Music Baru americký rapper a herec Mos Def, který prorazil v devadesátých letech.

Foto: Lucerna Music Bar

Mos Def

Článek

Mos Def se prosadil v rapu i ve světě televize a filmu, k jeho nejznámějším snímkům patří Stopařův průvodce po Galaxii, Loupež po italsku, Prosíme přetočte, Cadillac Records a Šestnáct bloků, kde hrál po boku Bruce Willise. Byl nominován na cenu Emmy a Zlatý Glóbus, získal Image Award či Black Reel Award.

Je znám také pro své politické a humanitární aktivity, např. z období po hurikánu Katrina a upozorňování na problém věznice Guantanamo. Podílel se na videoklipu organizace na ochranu lidských práv Reprieve, jenž publikoval britský Guardian a záhy obletěl svět.

„Trvalo 17 let, než se ikona jménem Yasiin Bey aka Mos Def podívala do Prahy. Ve čtvrtek 24. 10. se předvede se svým koncertem v klubu Lucerna Music Baru na akci Mighty Boombox. Je možné, že druhá příležitost vidět ho naživo už nebude,“ uvedl za pořadatele Jakub Kolíbal.

Vstupenky pořídíte nejlevněji na pokladně Lucerna Music Baru za 650 Kč. Dále na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream navýšené o poplatek prodejce.

Reklama

Výběr článků

Načítám