Hlavní obsah

Nick Cave odtajnil jméno hosta pražského koncertu

Právo, Jaroslav Špulák

Koncert australského zpěváka, skladatele, hudebníka, spisovatele a scenáristy Nicka Cava se blíží. 22. listopadu se představí v pražské Tipsport Areně. Aktuálně oznámil jméno svého hudebního hosta – zpěvačky Shilpy Ray.

Foto: Foto Bad Seeds Ltd.

Nick Cave se svou skupinou The Bad Seeds

Článek

Nick Cave a jeho kapela The Bad Seeds se koncem října vypraví na koncertní turné po Velké Británii a Evropě. Na programu je i zastávka v Praze, a to 22. listopadu od 20 hodin v Tipsport Areně na Výstavišti.

Většina z pětadvaceti koncertů turné je již vyprodaná a z předprodejů rychle mizí i vstupenky na pražské vystoupení. Aktuálně bylo nicméně zveřejněno jméno hudebního hosta, který vystoupí před Nickem Cavem a jeho kapelou. Je jí Američanka Shilpa Ray.

Zpěvačka s indickými kořeny se stylově pohybuje v oblasti garážového rocku, punku, blues a indie rocku. Jejími vzory jsou Patti Smithová, Ella Fitzgeraldová a také Nick Cave, jak sama uvádí. Měsíc před pražským koncertem vydá nové EP It’s All Self Fellatio se čtyřmi novými skladbami. Na koncertech vystupuje s doprovodnou kapelou.

Cavovo turné představí jeho aktuální album Push the Sky Away. Na programu koncertu by proto měly být hlavně písničky z něho. Chybět nebudou ani jeho nejslavnější skladby.

Jeden den Cavova života

Nedávno Cave oznámil, že se při příležitosti dvacetitisícího dne života rozhodl natočit dokument o jednom svém normálním dni. Snímek v režii Iaina Forsytha a Jane Pollardové neměl scénář a nabídne prý „dopředu připravené skutečné situace“. Cave začal na filmu tajně pracovat v době, kdy se s kapelou The Bad Seeds pustil do tvorby alba Push The Sky Away (2013). Název snímku – 20.000 Days On Earth (Dvacet tisíc dnů na zemi) – vznikl tak, že zpěvák si spočítal, že se blíží den, kdy bude na světě přesně dvacet tisíc dní.

Vypravěčem příběhu je Nick Cave a ve filmu se představí herec Ray Winstone nebo zpěvačka Kylie Minogue. Film byl natočen 15. května letošního roku a premiéru v kinech bude mít příští rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám