Hlavní obsah

4+4 dny současného umění v Praze

Právo, Radmila Hrdinová

Současný indický tanec, divadelní ztvárnění protestující řecké mládeže, výstavu čtyřiceti výtvarníků pod kurátorskou taktovkou Krištofa Kintery a Denisy Václavové, diskuse, premiéry pohybového divadla – to vše a mnoho dalšího nabízí 18. ročník festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu, který začíná 11. října vernisáží výstavy Problem Is Here v pražském Paláci U Stýblů (pasáž Alfa na Václavském náměstí).

Foto: Pavel Hejný

420 People

Článek

Jako v minulosti vždy i tentokrát festival upozorňuje na zapomenutou historii jednoho významného pražského objektu, Paláce U Stýblů, postaveného v letech 1928-29 ve stylu konstruktivismu. Stane se centrem dění, které kombinuje taneční a pohybové divadlo, výtvarné umění a architekturu, představení, výstavy, projekce i diskuse o současném umění a urbanismu.

Foto: archiv festivalu 4+4 dny

Palác u Stýblů

Kromě Paláce U Stýblů se festival bude konat i v Divadle Archa, na Nové scéně Národního divadla, v budově ORCO bývalých Elektrických podniků v Bubenské 1, na Baráčnické rychtě a ve Studiu Alta. Kromě hostování čtyř významných zahraničních těles uvedou své premiéry i přední domácí soubory, jako je 420 People, VerTeDance nebo VOSTO5.

Součástí festivalu jsou i komentované prohlídky Václavského náměstí, včetně tématu prostituce, a veřejná debata o budoucnosti nejznámějšího pražského náměstí, která se uskuteční 14. října od 17.30 v Divadle Archa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám