Hlavní obsah

RECENZE: Timberlake zatím není král popu, ale zlepšuje se

Novinky, Stanislav Dvořák

U herce a muzikanta Justina Timberlaka nedávno převládla hudební vášeň nad filmovou a na pultech už je druhá část jeho alba The 20/20 Experience – 2 of 2.

Foto: Michelle Siu, Reuters

Justin Timberlake

Článek

Justin Timberlake se sice vylíhnul ve sféře velmi krátkodechých boy bandů, ale zhruba před dekádou se vydal na sólovou cestu a velmi na sobě zapracoval. Alba Justified (2002) či FutureSex/LoveSounds (2006) nedopadla nejhůře, Timberlake ovšem tehdy velmi toužil být hercem, a tak nás místo dalších alb čekaly filmy – a ani v tomto oboru nešlo o propadáky, natočil třeba komedii Bad Teacher nebo The Social Network.

Po sedmi letech je jasné, že hudba nakonec zvítězila a že Timberlakovo srdce patří především funku. Jsou zde i jisté náznaky elektroniky, ale v zásadě je album The 20/20 Experience – 2 of 2 načichlé hlavně starou dobrou „princovinou“. Jistě, ne vše na desce je zlato a písničky jsou až zbytečně dlouhé (škoda, mnohé z nich by působily výborně, kdyby jim někdo odstřihnul poslední třetinu).

Timberlake se nebojí ani soulovějších balad a sladší poloha mu sedí. Vcelku vypadá jako poslouchatelný chlapík, který se ale ještě musí učit, aby se mohl srovnávat se skutečnými „kingy” Michalem Jacksonem, Georgem Michaelem či Steviem Wonderem.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám