Hlavní obsah

Lady Gaga představila obal nového alba

Právo, Jaroslav Špulák

Americká zpěvačka Lady Gaga představila světu konečnou verzi obalu svého nového alba. Deska s názvem ARTPOP vyjde 8. listopadu.

Foto: Universal Music

Obal k albu ARTPOP

Článek

Aktuálně propaguje chystané album písnička Applause, ke které videoklip vznikl v jednom losangeleském gay baru. Skladbu zpěvačka zveřejnila již v srpnu, dříve, než původně zamýšlela. Udělala to proto, že na internet unikly její ukázky.

Píseň Applause je podle slov Lady Gaga inspirovaná podporou fanoušků, která jí pomohla nasbírat síly a navzdory zdravotním potížím dokončit turné Born This Way Ball, které trvalo od dubna 2012 do února letošního roku.

„Ke konci turné jsem už byla fyzicky na dně,“ vysvětlila. „Každý umělec, který mívá světová turné, vám řekne, že se jeho tělo musí vyrovnat s ohromným množstvím stresu. Já jen nevěděla, co není v pořádku, protože jsem tvrdá a mám vysoký práh bolesti.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Lady Gaga při své české zastávce v pražské O2 areně v roce 2011

Lámavost kostí

V únoru zrušila některé koncerty a na Twitteru se omluvila miliónům fanoušků. Přiznala, že trpí nemocí, o které ví delší dobu, ale skrývala ji před svými kolegy. „Lékař mi pak řekl, že bych si při dalším koncertu mohla nevratně zranit bok,“ přiznala.

V prvním rozhovoru po letošní operaci přiznala, že diagnózou byla lámavost kostí. Při vyšetření pak lékaři zjistili, že úbytek kosti v boku je v jejím případě 2,5 cm, což znamenalo okamžitou operaci. Poté následovala dvouměsíční rehabilitace, z níž část strávila na invalidním vozíku.

K novému dílku ARTPOP Lady Gaga řekla, že půjde o zlomové album v dějinách hudebního průmyslu, které navždy změní pojem pop music.

Reklama

Výběr článků

Načítám