Hlavní obsah

Začíná Talichův Beroun

Novinky, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos si hudební svět připomíná 130. výročí narození jednoho z nejvýznamnějších českých dirigentů Václava Talicha (1883–1961).

Foto: ČTK

Český komorní orchestr s dirigentem Václavem Talichem

Článek

V rodinné vile v Berouně prožil poslední léta svého života, a tak na jeho počest připravil festivalový výbor v čele s předsedou Ivanem Kůsem, místostarostou města, Mezinárodní hudební festival Talichův Beroun i celoroční projekt s názvem Rok Václava Talicha.

Talichův Beroun začne v úterý v 19.30 hodin v sále České pojišťovny v Berouně koncertem Českého komorního orchestru. Do čestné funkce prezidenta festivalu se podařilo získat houslistu, dirigenta a pedagoga Jana Talicha.

Další koncert je na programu 15. října a vystoupí na něm vokální soubor Gentlemen Singers. V sále České pojišťovny v Berouně a v pražském Rudolfinu, kde se na závěr festivalu představí Česká filharmonie, přehlídka potrvá do 13. listopadu.

Kromě šesti koncertů probíhá od začátku roku množství doprovodných akcí, které se vztahují k výročí narození Václava Talicha. Jedním z hlavních cílů festivalu je, aby se dále otevíral mladým lidem.

Reklama

Výběr článků

Načítám