Hlavní obsah

Arnie a Stallone se spojili. A nakopou všem zadky

Novinky, Stanislav Dvořák

Akční veteráni Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone jdou do akce spolu. Snímek Plán útěku režiséra Mikaela Hafstroma vstoupí 17. října do našich kin.

Upoutávka na film Plán útěkuVideo: Bontonfilm

 
Článek

I když se už oba objevili ve filmu Postradatelní, jde o první film, kde mají dvě hlavní role. Terminátor a Rambo budou muset spolupracovat, aby se dostali ze supermoderního vězení.

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je útěkář na objednávku. Živí se totiž jako expert na infrastrukturu vězeňských zařízení. Nechává se v nich zavírat a hledá skuliny v zabezpečovacích systémech, které jsou pak následně na základě jeho analýz – a efektních útěků – odstraňovány a zdokonalovány.

Foto: Bontonfilm

Arnold Schwarzenegger

Foto: Bontonfilm

Supermoderní vězení a dozorci v anonymních maskách

Nyní nastupuje k nové zakázce, ale vězeňský komplex, ve kterém se ocitl, byl kompletně postaven na základě jeho dosavadních poznatků a připomínek k zabezpečení věznic. Ty Ray před časem vydal knižně a pro tyranského ředitele tohoto „nápravně výchovného zařízení“ se jeho manuál stal doslova biblí.

Setká se s místním vězeňským bossem Emilem Rottmayerem (Arnold Schwarzenegger), který si odpykává trest za kyberterorismus. Nejdříve se nemusí, ale zjistí, že musí spolupracovat.

Švédský režisér Mikael Hafstrom byl nominován na Oscara za film Zlo mezi námi a natočil také thrillery Pokoj 1408 (adaptace povídky Stephena Kinga) nebo Obřad.

Reklama

Výběr článků

Načítám