Hlavní obsah

V Praze začíná festival ...příští vlna/next wave...

Desítky uměleckých projektů osobností nezávislé divadelní a hudební scény představí v Praze, Brně a Pardubicích festival …příští vlna/next wave…. Jeho dvacátý ročník startuje ve čtvrtek dvanáctidenním programem v Praze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Inscenace Antiwords vychází z díla Václava Havla.

Článek

V programu má například výhradně pro festival připravený projekt Vladimíra 518 a Davida Vrbíka Můj pes má hlad, premiéru inscenace Jana Horáka a Michala Pěchoučka o Juliu Fučíkovi Citový komediant ve Studiu Hrdinů či novou inscenaci souboru Spitfire Company. Má název Antiwords a vychází z díla Václava Havla a jeho hry Audience.

Pardubické části festivalu dominuje projekt Miroslava Bambuška: Cesty energie – Ropa v Automatických mlýnech. Brněnská část festivalu bude letos ve znamení renesance experimentálního prostoru Kabinet Múz.

„K vlajkovým lodím letos patří i vyhraněné projekty nastupující umělecké generace. Ty jsou koncentrovány zejména do sobotního programového bloku. Neděle naopak přinese ohlédnutí za alternativní scénou posledních 20 let,“ uvedla nová hlavní kurátorka festivalu Lenka Dombrovská. Chystá ještě intenzívnější žánrové otevření, rozvíjení ediční činnosti, více hudby, happeningů, křtů knih a CD, více prostoru hodlá poskytnout debatám a teoretické reflexi. Kompletní program přehlídky je k dispozici na internetové adrese www.nextwave.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám