Hlavní obsah

Lucie přidává na příští rok další koncerty

Novinky, Stanislav Dvořák

Zájem o comeback české pop-rockové legendy Lucie roste, po přidaném koncertě v Praze se druhý koncert plánuje i v Brně. Na celé turné, které proběhne v roce 2014, už se prodalo okolo 45 000 lístků.

Zájem o návrat pop-rockové legendy Lucie roste. Na příští rok plánuje další koncertyVideo: Novinky

 
Článek

„Zatím jsme na sedmi koncertech a přidáme-li něco, závisí na zájmu,“ řekl Robert Porkert z agentury Live Nation.

Turné Lucie proběhne v největších halách ČR a SR. Skupina už vyprodala pražskou O2 arenu a 10. června bude i druhý koncert na stejném místě, který proběhne 11. června 2014. Dokonce není vyloučen ani třetí koncert. Celé turné vypukne 26. května v Košicích (Steel Arena), 29. května se přesune do Bratislavy (Slovnaft Arena), 1. června do Ostravy (ČEZ Aréna) a 4. června a 5. června do Brna (Kajot Arena).

V Ostravě a v Brně stojí lístky od 590 korun výše, do pražské O2 areny je pořídíte od 490 korun. Pražské lístky se prodávají v síti Sazka Ticket, další v síti Ticketpro a slovenské v síti Ticketportal. Celkově se dosud prodalo okolo 45 000 lístků na celé turné. Šířka pódia v O2 areně bude 50 metrů a výška 18 metrů, nebude chybět spousta efektů.

Foto: Ondřej Pýcha

Lucie

Co přijde po turné?

„Pilně zkoušíme, vymýšlíme repertoár, snažíme se korigovat věci, které se okolo nás dějí, nad vším mít dohled. Spolupracujeme na výrobě scény i s režisérem Tomášem Mašínem, jak by měla vypadat vizualizace projekcí, předtočené materiály a jak to kombinovat s live obrázkama z koncertu,“ řekl Michal Dvořák.

„Čtrnáct dní před turné si zahrajeme v Londýně, ten koncert by měl být pěkný, protože partneři uvažují, že by tam vypravili devět, deset autobusů fanoušků,“ dodal.

Překvapení v repertoáru ohlásil David Koller: „Třeba písnička, kterou jsme nikdy nehráli, Nech to stát... a Utíkej, takové vykopávky si dáme.“

Co bude po turné, kapela zatím neví. „Možná to bude poslední turné Lucie, možná ne,” řekl Robert Kodym. Nová deska se zatím nechystá.

„Záleží to i na volbách, mám připravený plán B,” zavtipkoval P.B.Ch.

Nové stránky 

Česká televize chystá dva dokumenty o Lucii a bude točit i pražský koncert. Spuštěny byly i nové internetové stránky Lucie.cz.

Koncem října má v Praze premiéru muzikál Lucie, větší než malé množství lásky, což není muzikál o skupině Lucie, jak se někdy chybně uvádí, ale obsahuje jejich hudbu. Od 14. října začnou generální zkoušky, 31. října bude premiéra. Každý, kdo přijde na muzikál a bude mít vstupenku na koncert na příští rok, dostane singl s hudbou Lucie v interpretaci herců z muzikálu.

Jedenáctého října vyjde speciální box se všemi sedmi alby a jedním živákem Lucie. Postupně budou vycházet i samostatně desky a objeví se na vinylu. Autogramiáda se koná 8. října v 17.00 v Bontonlandu.

Reklama

Výběr článků

Načítám