Hlavní obsah

Žalovat Pink Floyd byla chyba, přiznal Waters a pustil se do sólo alba

Novinky, Stanislav Dvořák

Roger Waters, který se po rozpadu Pink Floyd soudil o značku skupiny, nyní řekl, že to byl omyl. „Mýlil jsem se samozřejmě,” uvedl slavný zpěvák a baskytarista pro BBC.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roger Waters

Článek

Waters zažaloval kolegy Davida Gilmoura a Nicka Masona v roce 1986, aby nemohli používat cennou značku Pink Floyd. Waters prohlásil, že odchod od Pink Floyd považuje stále za správnou věc, protože se konečně mohl vyjádřit bez omezení. Neměl se ale s bývalými kamarády soudit. Právnická bitva trvala dva roky a nakonec se stejně vyřešila mimosoudně o Vánocích na Gilmourově hausbótu.

Waters dodal, že ho to něco naučilo. Vztahy mezi členy Pink Floyd se postupně zlepšily, ale společné hraní je vyloučené. Ze skupiny odešel v roce 1985 a s ostatními se sešel v roce 2005 na koncertě Live 8, což v některých fanoušcích vyvolalo pocit, že se skupina vrátí, ale byl to velký omyl. Ani astronomické částky nepřesvědčily Waterse či Gilmoura, aby se vzdali sólových kariér.

„Natočím novou desku,“ potvrdil Waters BBC. „Mám silný nápad a budu na tom pracovat. Udělám nejméně jednu desku a moc se na to těším.“

Reklama

Výběr článků

Načítám