Hlavní obsah

Mňága a Žďorp vydala DVD, které ve středu pokřtí v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v listopadu oslavila skupina Mňága a Žďorp vyprodaným koncertem ve Velkém sále pražské Lucerny pětadvacet let existence. Na pódiu její písničky přehrávaly osobnosti české hudební scény ve vlastní, mnohdy svérázné úpravě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Fiala, zpěvák skupiny Mňága a Žďorp

Článek

Z koncertu vznikl záznam, který vyšel v pondělí na DVD. Jmenuje se Dáreček Live! a představuje koncert tak, jak proběhl, čili záznam nedoznal žádných následných studiových úprav.

„Točili jsme na jedenáct kamer a řekl bych, že se všechno povedlo. Přitom to bylo dost náročné. S kapelou jsme byli stále na pódiu, střídali se hosté a my hráli písničky v jejich verzích, přesněji ve verzích, které připravili pro album Dáreček. Pamatuju si, že jsme v den koncertu začali zvukovku o půl jedné a skončili jsme ve čtvrt na osm. No a večer jsme to všechno hráli naostro. Pokud si mám vzpomenout na nějaký problém, pak snad jen na to, že Míra Wanek z Už jsme doma zapomněl text. Bylo to milé osvěžení,“ řekl Novinkám.cz zpěvák Petr Fiala.

Křest v Lucerna Music Baru

Křest DVD Dáreček Live! se uskuteční ve středu ve 21 hodin v pražském Lucerna Music Baru. Skupina si pozvala několik hostů, kteří se na listopadovém koncertu, respektive nahrávání DVD podíleli.

„Budeme hrát jak písničky z alba Dáreček, tak ty, které nikdo z našich hostů nepředělal. Některé hosty jsme si znovu pozvali, ale nebude jich zdaleka tolik, jako ve velké Lucerně. Vystoupí s námi Márdi z Vypsané fixy, Karel Holas a Franta Černý z Čechomoru, Milan Cais z Tata Bojs, Petr Váša a Michal Hrůza,“ říká Fiala.

Reklama

Výběr článků

Načítám