Hlavní obsah

Černobílé turné Lucie Bílé poveze osm kamionů a patnáct dalších vozů

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka Lucie Bílá dnes zveřejnila některé technické záležitosti týkající se jejího blížícího se Černobílého turné. To se uskuteční v jedenácti městech od 14. října do 3. listopadu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lucie Bílá zahájí turné 14. října v Praze.

Článek

Aparaturu pro jednotlivé koncerty bude převážet osm kamionů a patnáct doprovodných vozidel a dodávek. Technika bude vážit asi tisíc tun a pódium bude mít rozměry 28 x 16 metrů. Jeho součástí bude molo o rozměru 8 x 3 metry.

Poprvé se na českém turné bude používat speciální pojezdový systém, který bude osazen LED obrazovkou s vysokým rozlišením o rozměrech 16 x 8 metrů. Technický tým bude mít osmdesát osob, celkově bude každý koncert zajišťovat 250 lidí.

„Jsem ráda, že se mi podařilo dát dohromady skvělý tým lidí, velkých profesionálů, ty nejlepší z nejlepších, s nimiž jsem se pustila do turné, které nazývám malou olympiádou. A jak zpívám v novém singlu Jsem to já, který vznikl právě k turné, jdu tak trochu do boje, protože upřímně ani já sama nevím, co přesně mě čeká,“ řekla Lucie Bílá.

Směs hitů i muzikálovek

Koncertní repertoár turné bude složen z písniček popových, rockových, šansonových i muzikálových.

Hudebník Petr Malásek, který povede doprovodnou skupinu Lucie Bílé, k tomu řekl: „Bude to směs písní z projektů – od Bídníků přes Draculu, Krysaře, Johanku z Arku až po Carmen či Aidu. Zcela jistě zazní známé hity, které fanoušci znají z koncertů, rádií, televize či CD. Nebude chybět výběr krásných a výjimečných písní ze zatím posledního Luciina alba Modi. Bude tam i několik remixů. Výběr písniček dolaďujeme.“

Lucie Bílá nedávno skončila sérii velkých autogramiád a tiskových konferencí, které se konaly ve vybraných městech České republiky a Slovenska. Rozdala na nich tisíce podpisových karet, stovky singlových CD a se stovkami lidí se vyfotila. Obdržela rovněž mnoho květin a osobních dárků.

Reklama

Výběr článků

Načítám