Hlavní obsah

Zdeněk Troška pokřtil DVD Babovřesky a oznámil natočení třetího dílu

Právo, Jaroslav Špulák

Přestože se o tom spekulovalo, oficiální to je teprve nyní. Při středečním křtu DVD komedie Babovřesky v centru Nový Smíchov v Praze oznámil režisér Zdeněk Troška, že v létě příštího roku začne natáčet snímek Babovřesky 3. S Markem Kališem nedávno dopsali scénář.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zdeněk Troška a tým herců a tvůrců při pražském křtu DVD

Článek

Bude tomu předcházet premiéra snímku Babovřesky 2, která je naplánovaná na 20. únor 2014. V současné době už je druhý film téměř hotový.

Aby fanoušci Troškových komedií měli v mezičase „co na práci“, přichází na trh DVD s prvním filmem. Následující dva měsíce se bude prodávat pouze v obchodních domech Tesco, potom zamíří i do dalších prodejen.

První díl trilogie Babovřesky měl premiéru 14. února letošního roku. Přestože recenze na něj nebyly příznivé, vidělo jej již na 625 tisíc diváků. „Dozvěděl jsem se, že v Čechách a na Slovensku vidělo Babovřesky už skoro osm set tisíc diváků,“ řekl Troška.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zdeněk Troška a tým herců a tvůrců při pražském křtu DVD.

Film na přání lidí

„Ten film vznikl v podstatě na přání diváků. Neustále jsem dostával mnoho dopisů a také mě zastavovali lidé a říkali, abych natočil nějakou komedii, aby se mohli pobavit něčím českým. Proto jsme natočili film, u kterého ale nikdo z tvůrců nečekal, že bude mít tak obrovský úspěch. Během prvního víkendu po uvedení na něj přišlo více než sto čtyřicet tisíc diváků, což je neuvěřitelné číslo. Musím se pochlubit, že jsme v žebříčku návštěvnosti přeskočili Avatara, Pána prstenů nebo Harryho Pottera,“ dodal Troška.

Věří, že se i druhý díl komedie bude líbit. „Musím říct, že lidé, kteří ho už viděli nehotový ve střižně, mi říkali, že je mnohem lepší než první,“ řekl ještě Troška.

Hned v létě následujícího roku začne natáčet třetí díl komedie. S Markem Kališem dopsali v těchto dnech scénář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám