Hlavní obsah

Anna K vyrazí na své první akustické turné

Právo, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Anna K se poprvé za svou kariéru vydá na akustické turné. Sérii deseti unplugged koncertů odehraje držitelka pěti ocenění Anděl na podzim.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Anna K se chystá na své první akustické turné.

Článek

Vystoupení budou součástí její kampaně proti rakovině a půjde na ni část výtěžku z prodaných vstupenek. Ty jsou v předprodeji od tohoto týdne, k sehnání jsou v rozmezí od 290 korun do 490 korun.

„Vždycky mě lákalo hrát pro sedící publikum, stejně jako zkusit zakomponovat do mé muziky více akustických nástrojů a aranže očesat až na dřeň,“ říká Anna K.

Polovinu písní si nechala přearanžovat americkým producentem Stevem Walshem, druhou polovinu předělala Anna K se svou kapelou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Anna K ještě „elektricky“

„Aranže jsou teď hodně pestré. Přidali jsme dokonce nástroje, které běžně nepoužíváme, jako banjo, dobro, mandolínu nebo hammondky,“ sděluje zpěvačka.

Na pražském koncertě se představí zahraniční host, kapela StringerBessant, jejíž dva členové, Garry Stringer a Jack Bessant, hrají i v britské formaci Reef.

Anna K prozradila, že právě Reef je pro ni jedna z nejzásadnějších kapel a zpěvák Gary Stringer je už dlouho jejím idolem a platonickou láskou.

Plán turné:

17. 10. Hranice na Moravě

19. 10. Letovice

24. 10. Nový Jičín

29. 10. Domažlice

31. 10. Praha - Divadlo Hybernia

 4. 11. Praha - Divadlo Hybernia

13. 11. Ostrava

14. 11. Brno - Semilasso

18. 11. Plzeň

25. 11. Příbram

Reklama

Výběr článků

Načítám