Hlavní obsah

Výstava Muchových plakátů má 150 000 návštěvníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký návštěvnický úspěch má výstava plakátů Alfonse Muchy, na kterou diváky láká i jméno Ivana Lendla. Muchova grafická tvorba pochází ze sbírky bývalého tenisty a provází ji velká reklamní kampaň. V úterý odpoledne na výstavě přivítají návštěvníka s pořadovým číslem 150 000.

Foto: Borgis

Ivan Lendl na výstavě plakátů Alfonse Muchy.

Článek

Expozice měla původně trvat do konce července, prodloužena je ale až do 10. září. Již nyní se řadí k nejúspěšnějším tuzemským projektům, a to nejen celkovým číslem, ale i denní návštěvností, která nyní vychází přibližně na 1080 lidí.

Současná výstava v Obecním domě představuje unikátní kolekci plakátů Alfonse Muchy, které vytvořil na přelomu 19. a 20. století a jež mu přinesly světovou slávu. Expozici doplňují další exponáty - kalendáře, pohlednice a návrhy obalů potravin. Přinejmenším stejně silně jako Muchova díla ale návštěvníky láká příběh výstavy a fakt, že sbírku shromáždil bývalý český tenista a díla má údajně běžně vystavená ve svých obydlích.

Reklama

Výběr článků

Načítám