Hlavní obsah

Muzikálový režisér Bednárik zkolaboval

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známého slovenského režiséra Jozefa Bednárika (65) našel jeho synovec v pondělí večer v bytě v bezvědomí. Okamžitě přivolal záchranku, která Bednárika odvezla do nemocnice. Některé slovenské servery označili zdravotní stav režiséra za stabilizovaný, jiné za vážný.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jozef Bednárik

Článek

Bednárik měl už delší dobu vysoký krevní tlak a trápily ho také nemocné klouby. Synovec se mu nemohl dovolat a do dveří se rovněž nemohl dostat. Přivolal proto hasiče, kteří dveře Bednárikova bytu vylomili. „Když ho odváželi, tak se záchranáři komunikoval,“ cituje deník Nový čas jednoho ze sousedů.

Rodina si nepřeje další medializaci, lékaři se proto k jeho zdravotnímu stavu nevyjadřují.

„Od pondělí je hospitalizovaný v Nemocnici akademika Ladislava Dérera. Rodina si nepřeje zveřejnění žádných dalších informací, což respektujeme,“ uvedla mluvčí bratislavské univerzitní nemocnice Petra Maťašovská. Bednárik je podle deníku Nový čas hospitalizovaný na klinice anesteziologie a intenzivní medicíny.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Jozef Bednárik a Lucie Bílá v 90. letech

Bednárik režíroval několik známých muzikálů, jako například Dracula, Monte Cristo, Johanka z Arku a Angelika.

Jozef Bednárik - nejznámější inscenace

Dracula

Johanka z Arku

Angelika

Carmen

Romeo a Julie

Reklama

Výběr článků

Načítám