Hlavní obsah

Seriál uráží stereotypem sexy asijské školačky. Tvůrci kritiku odmítají

Novinky, Stanislav Dvořák

Právníci z organizace Media Action Network for Asian Americans, zastupující Američany asijského původu, žádají studio Fox, aby odstranilo stereotypy z komediálního seriálu Dads. Producenti to ale odmítají. Komedie je podle nich subjektivní a nemůže potěšit každého. Informoval o tom server The Hollywood Reporter.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Brenda Song ze seriálu Dads

Článek

Herečka Brenda Song se podle stížnosti v seriálu obléká jako „sexy asijská školačka“, což je nepochybně klišé. Martin Mull navíc používá označení „orientals“, a to je podle právníků urážka. Producenti Foxu Kevin Reilly a Joe Earley ale neuvažují, že by připravovaný seriál měnili.

„Uvidíte, že postava Brendy Song je silná, inteligentní, mocná žena, která v podstatě tu firmu řídí a skoro vždycky získá nad chlapy převahu,“ vysvětlili Reilly a Earley.

Utahujeme si ze stereotypů

„Jedná se o seriál, který si bude utahovat ze stereotypů a bigotnosti, někdy prostřednictvím přehnaně směšných situací… Všichni se snažíme vytvořit seriál s humorem, který funguje na několika úrovních a zaslouží si být odvážný. Považujeme komedii za subjektivní a možná nebudeme schopni vždy potěšit každého,“ dodali.

Stěžovatelé na základě toho požádali, aby jim připravované díly seriálu ukázali, aby viděli, jak se postava Brendy Song vyvine a do jaké míry tam bude zastoupen rasový humor týkající se Asiatů.

Na seriál už dříve útočil kritik Tim Goodman, který uvedl, že má silně rasistický nádech. „Nechceme dělat rasově urážlivou komedii, je to o otcích a synech,“ ujišťoval pak producent Mike Scully.

Anketa

Má smysl odstraňování rasových stereotypů z komedií či seriálů?
Ano
9,6 %
Ne
90,4 %
Celkem hlasovalo 322 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám