Hlavní obsah

Šéf ČT zkritizoval odboráře kvůli kauze moderátorky Drtinové

Právo, jp

Generální ředitel České televize (ČT) Petr Dvořák informoval na středečním jednání Rady ČT o „mediálních vlnách“, které doprovázely přesun moderátorky Daniely Drtinové z Událostí, komentářů do pořadu Interview ČT 24, který bude mít od září název Interview Daniely Drtinové.

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

Mediální tlak vyvolalo minulý týden prohlášení Nezávislé odborové organizace ČT, ve kterém obvinilo vedení, že plnilo politickou objednávku a Drtinovou „uklidilo“ do méně sledovaného pořadu na popud mj. ministra kultury v demisi a bývalého ředitele ČT Jiřího Balvína. Ten prý nebyl spokojen s tím, jak s ním Drtinová vedla rozhovor v Událostech, komentářích ve čtvrtek 1. srpna. Přitom Balvín jí na konci rozhovoru poděkoval za objektivní vedení a později na dotaz Práva odvětil, že si na ni vůbec nestěžoval.

„Mě to mrzí (prohlášení odborářů), protože to poměrně výrazně poškodilo obraz České televize,“ řekl Dvořák na radě. „Věřím, že v budoucnu nebude odborová organizace zasahovat do programu. Myslím, že to přísluší vedení (televize),“ podotkl.

Přidal se radní Jan Prokeš. „Úlohou odborářů není vydávat politická prohlášení k veřejnosti. Bylo by dobré, kdyby se raději věnovali podmínkám práce svých členů,“ uvedl Prokeš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám