Hlavní obsah

Filmová studia oznámila nové a chystané animáky příštích tří let

Právo, Klára Kolářová

Filmoví giganti Pixar a Disney oznámili jména projektů, které chytají do nejbližších tří let. Jako první půjde do kin příští léto animovaný snímek The Good Dinosaur. Ten se v nadsázce zabývá otázkou, jak by dopadli dinosauři, kdyby se před 65 milióny let obří asteroid vyhnul Zemi. Podle tvůrců by se z nich stali farmáři a lidský druh by si beztak našel skulinu, jak se po planetě rozprostřít.

Foto: ČTK

Filmové studio Walt Disney v Californii

Článek

Příští rok se do kin dostanou i dvě nové disneyovky – The Pirate Fairy a Big Hero 6. Obě budou promítané ve 3D animaci.

První vypráví o kapitánce pirátské lodi, druhá je pak adaptací komiksů z města San Fransokyo (což je něco mezi San Franciskem a Tokiem).

Abstraktní počin i epický příběh

V roce 2015 si premiéru odbude další pixarovka Inside Out. Ta bude celkem abstraktním počinem.

Její hlavní hrdinka bude dívka, která se s rodiči přistěhovala do nového města. Proces asimilace jí usnadní její vnitřní hlasy, ztvárněné jako reálné bytosti.

Režisér Andrew Stanton a producentka Lindsey Collins ve snímku Hledá se Dory divákům odhalí, že malá poutnice Dory se do moře vydala hledat svou rodinu. Premiéru bude mít film za dva roky.

Ve snímku The Legend of Neverbeast s premiérou na jaře 2015 Disney slibuje epický příběh plný akce. Překvapivě v něm půjde opět o vílu, která se spřátelí s monstrem.

Poslední avizovanou pohádkou je Zootopia, která je v raném stadiu vývoje, a na plátno by měla přijít za tři roky. Její hlavní animátor John Lasseter zbožňuje příběh Vítr ve vrbách aneb Žabákova dobrodružství, a tak se rozhodl vystavit Zootopii na podobném principu zvířat oblékajících se a chovajících se jako lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám