Hlavní obsah

Drtinová se dohodla s ČT, bude moderovat vlastní pořad

Právo, jp
Praha

Napjatá situace, kterou mezi některými zaměstnanci a odboráři České televize (ČT) vzbudil přesun moderátorky Daniely Drtinové z pořadu Události, komentáře do Interview ČT24, se uklidnila. Drtinová se dohodla s vedením ČT, že se stane tváří Interview ČT24. Záměr Drtinovou přesunout kritizovaly především televizní odbory.

Foto: Milan Malíček, Právo

Daniela Drtinová s editorem Událostí, komentářů Janem Rozkošným

Článek

Drtinová už v pondělí od 18.35 v Interview ČT24 s klidným výrazem kladla dotazy ministryni Marii Benešové a bude zpovídat hosty od pondělí do čtvrtka. V pátek se ve stejný čas vystřídají v pořadu Interview ČT24 další moderátoři veřejnoprávní televize.

S Drtinovou bude pracovat stejný editorský tým, jaký byl v Událostech, komentářích.

„Věřím generálnímu řediteli České televize (Petru Dvořákovi), že zaručí plnění principu nestrannosti a objektivity, protože věřím, že sledujeme společný cíl. A tím je nezávislost a svobodné zpravodajství,“ sdělila v písemné zprávě ČT Drtinová.

Zpravodajství ČT také plánuje změnu grafické koncepce kanálu. Horizont ČT24, dosud vysílaný jednou týdně, má být navíc nově v programu každý všední den. Nového moderátora - Lukáše Dolanského - budou mít i večerní Události, komentáře. Doplní tak Martina Veselovského.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám