Hlavní obsah

Rockový festival pod vysokými pecemi nabídne Kreator a Destruction

Právo, Aleš Honus

Druhý ročník festivalu Rocková Ostrava, který je zaměřen na metalovou a hardrockovou hudbu, se uskuteční v sobotu 17. srpna v industriálním areálu Dolní oblasti Vítkovice. Letošní novinkou je několik chystaných autogramiád zahraničních hvězd a především přesun festivalové scény z velkého prostranství za Dolem Hlubina přímo pod vysoké pece.

Foto: destruction.de

Skupina Destruction

Článek

”Těch důvodů přesunu je více, jedním z nich je určitě i to, že rocková hudba do tohoto prostředí plného oceli prostě patří. Navíc je tam k dispozici zatahovací střecha nad hledištěm, což diváci určitě ocení v případě špatného počasí,“ informoval zástupce pořadatelů Rostislav Horáček.

Po loňském zkušebním ročníku, na kterém kralovala zejména kapela Kabát, se letos mohou návštěvníci poprvé těšit na řadu kapel ze zahraničí. Největším lákadlem je legendární německý Kreator, který v Ostravě naposledy koncertoval před osmnácti lety.

Owens, Doga Citron

Silný zážitek slibuje také koncert bývalého zpěváka skupiny Judas Priest Tima Rippera Owense, norského zpěváka Jorna či vystoupení německé thrash-metalové skupiny Destruction, která letos slaví neuvěřitelných třicet let od svého vzniku. „Velkým překvapením festivalu z Maďarska bude určitě kapela Wisdom,“ dodal pořadatel.

Tuzemskou scénu budou zastupovat nejlepší kapely tohoto žánru z moravskoslezského regionu - Malignant Tumour, Doga a také ostravský Citron, který slibuje, že odehraje v celé kráse své legendární album Radegast, které vyšlo přesně před čtvrtstoletím. Koncert bude věnován nedávno zesnulému zpěvákovi Stanislavu Hranickému.

Velkou letošní novinkou jsou také autogramiády kapel - ostravský Citron se bude fanouškům podepisovat už v pátek od 17 hodin v obchodním centru Forum Nová Karolina, zahraniční kapely včetně Kreatoru budou mít autogramiády přímo na festivalu. Čas autogramiád se návštěvníci dozvědí na webových stránkách festivalu.

Vstupenky se dají ještě v předvečer hudební přehlídky koupit za 390 korun, v den konání už budou stát 600 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám