Hlavní obsah

Přijedou reggae hvězdy Steel Pulse i Gentleman

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru si 21. října v pražském Lucerna Music Baru zažije britská reggae skupina Steel Pulse, která byla založena už roku 1975.

Foto: Lucerna Music Bar

Steel Pulse

Článek

Steel Pulse vystupovali se Steviem Wonderem, Bobem Marleym, Stingem, Santanou či Herbie Hancockem a dalšími. Stali se prvními Brity, kteří dostali Grammy za reggae album roku (Babylon the Bandit). Nominováni byli celkem šestkrát.

Skupina je známa i svými politickými postoji, které se promítají do písní.

“Nemůžeme ignorovat politiku, protože každý život a duše, která se narodí na této planetě, může být v určitém bodě obětí politických machinací,” vysvětlil zpěvák kapely David Hinds.

“Z duchovního aspektu je hudba vzhledem k současné realitě opravdovým povzbuzením. Zabýváme se pozitivními duchy, což znamená, že necháváme stranou zbraně, drogy a další neduhy společnosti i afroamerické komunity.”

„V roce 1980 se kapela objevila v britském filmovém snímku Babylon o životě afrokaribské komunity v tehdy k přistěhovalcům velmi nepřátelském a chladném Londýně. V roce 1989 pak spolupracovali s brooklynským režisérem Spikem Leem na soundtracku ke slavnému filmu Do the Right Thing. O čtyři roky později je pak sám Bill Clinton pozval jako vůbec první reggae kapelu, aby zahrála v Bílém domě v rámci jeho inaugurace,” uvedl za pořadatele Lukáš Kolíbal.

Vstupenky se prodávají za 450 Kč do 15. září, poté budou k dostání za 550 Kč plus poplatky prodejce. Ušetřit na poplatcích můžete na pokladně klubu Lucerna Music Bar.

Šestadvacátého listopadu vystoupí na stejném místě populární Gentleman, který je pražskému publiku dobře znám. Původem německý zpěvák, který strávil značnou část života na Jamajce, je přední evropskou hvězdou reggae, dancehallu a hip-hopu. V Praze vystupoval několikrát s velkým úspěchem.

Reklama

Výběr článků

Načítám