Hlavní obsah

Římská slavnost na Hradě s Händelem či Vivaldim

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý večer vyvrcholí ve Španělském sále Pražského hradu mezinárodní festival Letních slavností staré hudby. Koncert je inspirován velkorysými hudebními produkcemi v barokních palácích římských kardinálů.

Foto: Smart Communication

Collegium Marianum

Článek

„Úchvatný hudební zážitek slibuje vystoupení vynikající francouzské sopranistky Claire Lefilliâtre, známé mj. jako sólistka Opéry Comique v Paříži a členka souboru Le Poème Harmonique. Doprovodí ji residenční soubor festivalu Collegium Marianum a polský barokní orchestr Arte dei Suonatori. V jejich podání zazní díla Alessandra Scarlattiho, G. F. Händela, Giovanniho Bononciniho či Antonia Vivaldiho,” sdělila Silvie Marková.

Římští kardinálové patřili v 17. a 18. století k významným podporovatelům i konzumentům umění. V jejich honosných palácích se pořádaly pravidelné koncerty a operní představení, na nichž se podíleli ti nejvýznamnější hudebníci doby. Většina skladeb závěrečného festivalového koncertu vznikla pro rezidenci kardinála Pietra Ottoboniho, který byl zároveň plodným básníkem, libretistou a sběratelem umění.

Podrobnosti a vstupenky na www.letnislavnosti.cz. Na koncert zbývají poslední vstupenky v ceně od 400 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám