Hlavní obsah

Nová alba: AlunaGeorge, Ciara a další

Novinky, Jaroslav Špulák

Nejzajímavějším albovým počinem tohoto týdne je debut britského elektropopového tandemu AlunaGeorge. Vlastní pohled na moderní pop přináší i zpěvačka Ciara, hip-hop s mnoha hosty zase americký rapper J. Cole.

Článek

AlunaGeorge: Body Music

Foto: Foto Universal Music

Kolekce Body Music je jedním z nejočekávanějších debutů letošního roku. Londýnský tandem AlunaGeorge tvoří Aluna Francisová a George Reid. Inspiraci evidentně hledali u PJ Harvey nebo CocoRosie. Každý přišel z jiných hudebních končin, nicméně společně vytvořili ambiciózní elektropopové r’n’b album, kterému nechybí melodická příslušnost, aranžérská chytrost, zvuková energie, přitom neprezentovaná agresivní náladou, spíše poklidnější, odpočinkovou. Je tu také lehce provokativní, skoro až dětsky zabarvený hlas Aluny Francisové, který působí to, že tenhle projekt člověk brzy snadno pozná.

Ciara: Ciara

Foto: Foto Sony Music

Páté studiové album americké popové zpěvačky je propagováno singly Body Part a I’Out, ve kterém se role hosta zmocnila rapperka Nicki Minaj. Na desce je deset skladeb, které po poslechu potvrzují, že Ciara je průměrná reprezentantka současné zaoceánské r’n’b, která ale dobře pracuje s produkcí alba a jeho zvukem.

J. Cole: Born Sinner

Foto: Foto Sony Music

Born Sinner je druhé studiové album amerického rappera J. Colea. Jako hosté se na něm představují Miguel, Amber Coffman, Kendrick Lamar, TLC, James Fauntleroy, 50 Cent, Bas a Jhené Aiko, což ale neznamená, že se deska nějak mimořádně povedla. Hosté spíše svou pouhou přítomností nahrazují absenci dobrých hiphopových nápadů a zvuků.

Sara Bareilles: The Blessed Unrest

Foto: Foto Sony Music

Sara Bareilles: The Blessed Unrest

Americká popová zpěvačka Sara Bareilles vydává své čtvrté album. Nabízí na něm v zásadě příjemné popové písničky, v jejichž čele stojí hravý singl Brave. Deska prý vznikla při procházkách New Yorkem, jenž byl pro psaní písniček inspirací. Je na ní tucet písniček, které se dobře poslouchají.

Reklama

Výběr článků

Načítám