Hlavní obsah

Další Star Trek. Vrátí se scenáristé i Chris Pine a Zachary Quinto

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alex Kurtzman a Roberto Orci, kteří napsali dva celovečerní filmy Star Trek, byli osloveni, aby pokračovali dalším dílem. Zatím vyjednávají se společnostmi Paramount a Skydance Productions, oznámil The Hollywood Reporter.

Foto: CinemArt

Vlevo kapitán James T. Kirk (Chris Pine), vpravo Spock (Zachary Quinto)

Článek

Star Trek 3, který zatím nemá oficiální název, by mohl produkovat J. J. Abrams. V minulých týdnech se spekulovalo, že Star Trek změní scenáristický tým a producenti se sešli s jinými autory. Nyní se ale ukázalo, že Paramount naopak oslovil dvojici Kurtzman - Orci, která je velmi vytížena, a bylo těžké s nimi vše časově sladit. Angažování Abramse je podle THR překvapením, protože se předpokládalo, že se bude soustředit na natáčení nových Hvězdných válek.

Star Trek má oslavit padesát let existence v roce 2016, premiéra filmu ale nebyla stanovena. Očekává se, že se vrátí herci Chris Pine, Zachary Quinto a Zoe Saldanová. Navzdory obrovské popularitě Star Treku tyto celovečerní filmy překvapivě nepatří k příliš výhodným investicím, například Star Trek Into Darkness sice vydělal asi 451 miliónů dolarů hrubého zisku, jenže náklady byly cca 190 miliónů.

Přesto studio věří, že film uspěje, protože celosvětové tržby filmu Star Trek Into Darkness byly téměř dvojnásobné v porovnání s celovečerním Star Trekem v roce 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám