Hlavní obsah

Živá ulice v Plzni uvítá rockové My Name is Music, Tleskače či Hladíka

Novinky, Stanislav Dvořák

Městský festival Živá ulice probíhá v Plzni od 5. do 11. srpna. Po sedm dní mohou lidé vidět na šesti scénách stovky účinkujících. Kromě rockových koncertů se hraje i divadlo. Festival je regionální obdobou pražských United Islands, všechny koncerty jsou zdarma.

Článek

K zahraničním hvězdám festivalu patří izraelští Acollective nebo My Name Is Music, což je jedna z nejlepších rakouských rockových kapel. Vídeňáci se objevili na scéně v roce 2010 s debutem Revolution a mezinárodně úspěšné bylo jejich album We Are Terrorists. Jejich hudba zní jednoduše, rockový minimalismus se tu spojil s hravostí možná až dětskou. Jedna kytara, bicí, zpěv, občas trochu kláves, a hlavně na první poslech chytlavé nápady. Díky syrovosti a dobrému zpěvu jim rádi odpustíte i to, že je v podstatě velice neoriginální.

Dále je tu projekt Piano, melancholické duo Kieslowski, klasický rocker Radim Hladík a Blue Effect, skupina Progres, Jan Budař a Eliščin band nebo Sunflower Caravan. Poslední den zakončí na Republika Stage plzeňský Tleskač.

„Součástí Živé ulice bude rozsáhlý doprovodný a dětský program v Proluce včetně dětských představení – například Plzeňanům již známé Divadlo Kaká, Damúza nebo novinka v podobě Jakuba Folvarčného. Těšit se můžeme i na Plzeň Fashion Days 5. a 6. srpna 2013,” doplnil za pořadatele Adam Ondráček.

Mladé kapely z Plzeňského kraje mohou změřit své síly s konkurencí v soutěži Mladá krev, která se koná ve spolupráci s Německem. Šest vybraných kapel si může zahrát na festivalech u našich západních sousedů. Všechny podrobnosti najdete na www.zivaulice.eu.

Reklama

Výběr článků

Načítám