Hlavní obsah

Hadouken!: V Česku máme jednu z největších fanouškovských základen

Právo, Šárka Hellerová, Jaroslav Špulák

Hvězdným hostem pátečního programu Sázavafestu, který se koná od čtvrtka do neděle ve Světlé nad Sázavou, je skupina Hadouken! z Velké Británie. Před svým nočním vystoupením na hlavním pódiu, které začne ve 21 hodin, poskytl Právu a Novinkám.cz rozhovor zpěvák James Smith.

Foto: Ondřej Pojmon

James Smith z kapely Hadouken! při rozhovoru.

Článek

V České republice hrajete počtvrté. Pamatujete si na své předešlé koncerty u nás?

Rozhodně. V České republice jsme si to pokaždé užili, zdejší publikum bylo vždy absolutně úžasné. V Česku máme jednu z největších fanouškovských základen. Díky Facebooku o tom máme dobrý přehled. Nejlepší fanouškovské zázemí máme ve Velké Británii, na druhém místě je Amerika a třetí je Česká republika. To je cool.

Píší vám čeští fanoušci?

Ano, kontaktují nás přes Facebook i Twitter. Téměř vždy jsou pozitivní a přátelští.

Vydali jste tři alba. Které máte vy osobně nejraději?

Každý v kapele máme na všech deskách své písničkové favority, já samozřejmě také. Pro kapelu je ale teď největší zábava hrát písničky z poslední desky.

Při vydání svého prvního alba Music for an Accelerated Culture v roce 2004 jste měli velkou podporu ostrovních médií. Trvá dodnes?

V dnešní době je možné komunikovat s fanoušky přes internet a sociální sítě, a my se rozhodli být s nimi v kontaktu raději takto přímo, než rozdávat spoustu rozhovorů. Mnohem více preferujeme dávat na internet blogové příspěvky a oznámení. Podle mého názoru ztrácejí britská média dech. Nemají už takovou sílu, prodávají méně výtisků. Už to není jako dřív.

V únoru vyšlo vaše video Levitate, které je složeno ze záběrů na nevšední výkony. Byli jste s ním velice úspěšní…

Ano, dali jsme dohromady tohle video, aby se dostalo k co nejvíce lidem. Chtěli jsme, aby bylo zajímavé, takže jsme se snažili, aby v něm byly k vidění unikátní věci, například záběry z extrémních sportů. Video má hodně zhlédnutí na YouTube, takže to funguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Sázavafest Hadouken! i Falco Tribute Band

Britští elektroničtí rockeři Hadouken!, rakouský Falco Tribute Band, americká písničkářka Maia Vidal, Francouzi Lyre Le Temps či britská elektropopová kapela...

Výběr článků

Načítám