Hlavní obsah

ČT art nabídne Průvan, Monoskop i Klobouk dolů

Právo, jp

V sobotu 31. srpna pustí Česká televize do éteru svou novou stanici. Ta bude přes den věnována dětem (ČT:D) a večer od 20.00 do zhruba dvou hodin po půlnoci ji ovládne umění (ČT art).

Foto: Česká televize

Logo ČT art

Článek

Většina pořadů umělecké stanice je určena fajnšmekrům od architektury a malířství přes literaturu až ke klubové filmové tvorbě. Objeví se tam ale i pořady, které mohou upoutat běžného unaveného diváka, který touží vidět něco jiného, než nabízejí ostatní stanice.

Zaujmout mohou magazíny Průvan a Monoskop. Průvan nabídne českou studentskou a krátkometrážní tvorbu včetně diskusí s mladou i starší generací. A jaká bude tvorba mladých, tak bude vypadat televize v příštích letech. Ojedinělou vlaštovkou českých televizních stanic je čtrnáctideník Monoskop, který chce představovat trendy a nové televizní formáty a nebude se vyhýbat ani recenzím všech českých i zahraničních TV stanic. V české krajině totiž nebývá zvykem, že by jedno médium hodnotilo druhé. Každé vysílání bude spojovat téma, například jaký je zájem o placené televize nebo proč se divákům líbí seriály z nemocničního prostředí.

Kloubou dolů, vysílaný každé úterý od 21.20, představí české i světové osobnosti z různých oborů. A hlavně se chce vyhnout tzv. celebritám, což platí i o ostatních pořadech stanice.

„Nechceme sledovanost. Není pro nás prioritou. Když nám sledovanost stoupne, budeme si klást otázku, zda jsou pořady opravdu kvalitní, nebo zda nejdeme náhodou cestou podbízivosti,“ uvedl na úterní prezentaci ČT art její výkonný ředitel Tomáš Motl.

Reklama

Výběr článků

Načítám