Hlavní obsah

Mercury točil duety s Jacksonem, po 30 letech vyjdou

Novinky, Stanislav Dvořák

Ještě tento rok by měly vyjít společné nahrávky popových superhvězd Freddieho Mercuryho a Michaela Jacksona, oznámily listy The Times a Rollingstone. Vznikly v Jacksonově studiu v roce 1983.

Foto: ČTK

Freddie Mercury

Článek

Jedná se jen o dema natočená v Jacksonově domácím studiu. Celou desku se nikdy nepodařilo dokončit, protože Mercury a Jackson, dvě největší světové pop hvězdy 80. let, byli extrémně vytíženi a už se nedokázali sejít.

„Byly to skvělé písničky, ale čas byl problém, měli jsme tehdy moc práce,“ uvedl Freddie podle knihy Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury.

Jackson před lety prohlásil, že je velkým fanouškem Mercuryho, a ten ho pak požádal o spolupráci na albu v roce 1983. Sešli se, ale spolupráce prý byla bouřlivá. Obě velmi odlišné osobnosti si tak úplně nesedly, jak vzpomínal manager skupiny Queen Jim Beach.

Písně There Must Be More to Life Than This, State of Shock a Victory přesto vznikly, o jejich vydání se ale rozhodlo až nyní. Kytarista Queen Brian May uvedl, že budou vydány na podzim a že jsou „vzrušující, emocionálě náročné, ale skvělé“.

V současnosti se připravuje celovečerní film o Freddiem Mercurym. Herec Sacha Baron Cohen měl hrát hlavní roli, ale na poslední chvíli z projektu odešel. S producenty (Robert De Niro a členové skupiny Queen) se nakonec neshodl na tom, jak by měl film vypadat.

Cohenův manažer potvrdil, že Cohen s Queen končí. Měl s nimi „tvůrčí spory“, jak se obvykle v těchto situacích říkává. Film pojednává o cestě Queen ke světové slávě a vrcholí megakoncertem Live Aid v roce 1985. Scénář napsal Peter Morgan.

Reklama

Výběr článků

Načítám