Hlavní obsah

TV Óčko vkročí přes Astru do Evropy

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Od 1. května se česká televizní hudební stanice O přesouvá na nejsledovanější evropský satelit Astra 19,2E, kde bude vysílat nekódovaně. Abonenti českých kabelových operátorů ani satelitu UPC Direct za ní nebudou platit víc a nemusí přelaďovat.

Článek

Óčko se jako zatím jediná česky mluvící televizní stanice stane dostupnou pro 30 zemí v Evropě. Satelit Astra 2C pokryje bez problémů celé Česko a Slovensko.

"Víme že je těžké prorazit na evropském trhu. Proto Óčko s pomocí Astry umožní českým a slovenským umělcům prezentovat své schopnosti v Evropě," řekl generální ředitel Óčka Jiří Balvín na středeční tiskové konferenci novinářům. Dodal, že stanice uvažuje o společných projektech především v oblasti životního stylu. Zmínil v této souvislosti Karla Gotta. "Nebránil by se spolupráci," dodal Balvín.

Společnost SES Astra, která satelity provozuje, je v jednání s dalšími dvěma domácími provozovateli, jejichž jména tají. Z postkomunistických zemí jsou zatím na Astře pouze tři nekódované polské kanály.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám