Hlavní obsah

Zítra začíná Letní filmová škola

Právo, Klára Kolářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní filmová škola v Uherském Hradišti je opět nabita zajímavými snímky, hosty a hudbou. Startuje zítra a potrvá do 3. srpna. Programovou osu tvoří šest základních sekcí, které pokrývají základní témata festivalu. Jde o Fokus (tentokrát profil portugalské kinematografie), Inventuru, Spektrum, Visegrádský horizont, AČFK uvádí a Zvláštní uvedení.

Foto: ČTK

Na filmovou školu přijede i Costa Gavras.

Článek

Připraveno je několik pozoruhodných filmových premiér; třeba v sekci Spektrum bude uveden Kapitál režiséra Costy Gavrase. Jedná se o studii vzestupu ambiciózního a bezohledného bankovního úředníka. K vrcholům sekce Novinky Visegrádu pak bude patřit oficiální premiérová projekce dokumentu Hoteliér o návratu legend Činoherního klubu Vladimíra Pucholta, Libuše Šafránkové, Jana Kačera a Josefa Abrháma k divadlu.

Kromě Gavrase dorazí také polský režisér Jerzy Hoffman, který adaptoval celou trilogii nositele Nobelovy ceny Henryka Sienkiewicze – Pan Wołodyjowski, Potopa a Ohněm a mečem, dále filmový historik Ian Christie nebo balkánský režisér Goran Paskaljević, jenž ve svých snímcích mapuje hledání národních identit uvnitř balkánského „sudu prachu“.

Co se týče doprovodného programu, neměli byste si nechat ujít výstavu Lette Valeska: Souhvězdí Hollywoodu. Hledáčkem tohoto původně německého fotografa prošly takové hvězdy jako Gregory Peck, Gene Kelly, Ingrid Bergmanová, Rita Hayworthová, Ava Gardnerová a mnozí další.

Připravena je i koncertní stage, kde vystoupí třeba Dan Bárta nebo kapela Umakart.

Reklama

Výběr článků

Načítám